• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • ВИМОГИ ДО РЕЄСТРАЦІЇ НА ПРОБНЕ ЗНО 2019

ВИМОГИ ДО РЕЄСТРАЦІЇ НА ПРОБНЕ ЗНО 2019

2019-01-14

/Files/images/images.jpg

Реєстрація на пробне ЗНО відбудеться з08 до 31 січня 2019 рокуна сайті ХРЦОЯО (для учасників Полтавської, Сумської та Харківської областей).


Вимоги до реєстрації осіб для участі у пробному зовнішньому незалежному оцінюванні 2019 року

1. Дія цих Вимог поширюється на закріплені за Харківським регіональним центром оцінювання якості освіти (далі – ХРЦОЯО) області для обслуговування (Полтавська, Сумська, Харківська).

2. Реєстрація осіб, які виявили бажання взяти участь у пробному ЗНО, здійснюється на підставі заяв таких осіб (далі – реєстраційна заява).

3. У реєстраційній заяві має бути вказана інформація про особу: прізвище, ім’я, по батькові, дата народження, місце проживання, контактний телефон, електронна адреса, перелік навчальних предметів із зазначенням мови, якою особа бажає отримати завдання пробного тесту, населений пункт, де особа буде проходити пробне ЗНО (з установленого переліку), категорію випускника (з установленого переліку).

Особи, які потребують перекладу завдань пробного тесту мовами національних меншин, окрім перекладу російською мовою, повинні повідомити про це ХРЦОЯО під час реєстрації окремим зверненням. Переклад завдань пробного тесту російською мовою обирається при реєстрації.

Особи з особливими освітніми потребами, які потребують створення особливих (спеціальних) умов в пунктах пробного ЗНО, повинні повідомити про це ХРЦОЯО під час реєстрації окремим зверненням:

– особи з порушеннями опорно-рухового апарату, особи, які одужують після травм – про потребу виконання роботи в аудиторії на першому поверсі;

– глухі та особи з порушеннями слуху – про необхідність присутності перекладача жестової мови в аудиторії, де відбувається пробне ЗНО;

– особи, які користуються виробами медичного призначення, – про їх наявність.

4. У разі одночасного проведення пробного ЗНО з декількох навчальних предметів особа може зареєструватися для складання тесту лише з одного із цих навчальних предметів.

5. Реєстрація на участь у пробному ЗНО вважається завершеною після надходження коштів для оплати послуг із проведення пробного ЗНО з обраного(их) особою навчального(их) предмета(ів) на рахунок, зазначений у реквізитах, що формуються одночасно з реєстраційною заявою.

6. Реєстрація на участь у пробному ЗНО здійснюється з 08.01.2019 по 31.01.2019.

7. Реєстраційну заяву особа повинна сформувати самостійно за допомогою спеціального сервісу, розміщеним на веб-сайті ХРЦОЯО.


8. Після заповнення електронної форми реєстраційної заяви, особа повинна:

– роздрукувати реєстраційну заяву та реквізити для сплати кожного замовленого предмета окремо;

– власноруч оформити реєстраційну заяву та надіслати поштою до ХРЦОЯО (майдан Свободи, 6, к.463, м. Харків, Харківська область, 61022);

– оплатити послуги в будь-якій фінансовій установі або через послугу електронного платежу протягом трьох робочих днів із дня створення реєстраційної заяви, але не пізніше 01.02.2019;

– перевірити оплату та надходження заяви через п’ять робочих днів із дня оплати та отримання ХРЦОЯО реєстраційної заяви, але не пізніше 07.02.2019.

9. Для кожної особи, яка заповнила електронну форму реєстраційної заяви на веб-сайті ХРЦОЯО створюється інформаційна сторінка «Особистий кабінет учасника пробного ЗНО», доступ до якої здійснюється за персональним кодом та РІN-кодом.


На інформаційній сторінці розміщується:

– згенерована реєстраційна заява;

– реквізити для сплати кожного замовленого предмета окремо;

– інформація щодо отримання заяви;

– інформація щодо отримання оплати;

– запрошення та картка учасника пробного ЗНО;

– доступ до сервісу з визначення результатів пробного ЗНО;

– опитування (у разі необхідності).

10. Протягом періоду реєстрації особа може додати предмет пробного ЗНО на інформаційній сторінці «Особистий кабінет учасника пробного ЗНО». У такому разі особа має надіслати реєстраційну заяву повторно.

11. Не пізніше ніж за два тижні до проведення пробного ЗНО особа отримує доступ до інформації про місце та час проходження пробного ЗНО. Інформування здійснюється у формі запрошення на пункт проведення пробного ЗНО. Додатком до Запрошення є Картка учасника пробного ЗНО, яка надається учасником у пункті проведення ЗНО для проставляння відміток про проходження пробного ЗНО.

12. Особа, яка сплатила кошти за участь у пробному ЗНО пізніше 01.02.2019, не підлягає реєстрації, а сплачені кошти повертаються на підставі письмової заяви.

13. Особа, яка зареєструвалася, але бажає відмовитися від участі у пробному ЗНО, не пізніше 01.02.2019, надсилає відповідну письмову заяву. Після зазначеної дати сплачені кошти не повертаються.

14. Особа, яка зареєструвалася, але не взяла участь у пробному ЗНО, має право отримати комплект тестових матеріалів пробного ЗНО у відповідному пункті проведення протягом трьох робочих днів (ураховуючи день проведення). У разі невиконання умов, зазначених у пунктах 13, 14 цих Вимог, кошти, сплачені за участь у пробному ЗНО, залишаються у розпорядженні Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти для виконання його статутних завдань згідно з чинним законодавством (аб. 4 п. 1.6 Наказу Міністерства освіти і науки України, Міністерства економіки України та Міністерства фінансів України від 23.07.10 р. № 736/902/758 «Про затвердження порядків надання платних послуг державними та комунальними навчальними закладами»).

15. Харківський регіональний центр оцінювання якості освіти не несе відповідальність за невиконання, прострочення виконання або інше неналежне виконання зобов’язання та недоліки у виконаних роботах або наданих послугах, якщо доведе, що вони виникли з вини самого споживача (п. 6 ст. 10 Закону України «Про захист прав споживачів»).

Кiлькiсть переглядiв: 201